Klockan 10 lokal till blev det stopp för flygtrafiken till LaGuardia i New York. Foto: TT

Flyg till New York stoppas på grund av nedstängningen av delar av statsapparaten

Uppdaterad
Publicerad

Nedstängningen av delar av USA:s statsapparat fortsätter att påverka landet. Nu stoppas flygen till New York-flygplatsen LaGuardia på grund av brist på personal som kontrollerar flygtrafiken, uppger det amerikanska flygfartsverket.

Klockan 10 lokal tid blev det stopp för flygtrafiken till LaGuardia i New York. Under torsdagen varnade fackföreningen för att allmänheten kan utsättas för fara. Den längsta nedstängningen av delar av statsapparaten i USA har gjort att kontrollpersonalen arbetar utan lön. Nu saknas rätt folk på rätt plats, uppger BBC.

Enligt amerikanska medier har det förekommit flygförseningar på flera andra flygplatser också.

800 000 amerikaner har drabbats av frågan som har lamslagit delar av landet.

På fredagskvällen kom beskedet att USA:s president Donald Trump har nått en uppgörelse för att öppna landets statsapparat under tre veckor. Under den perioden ska demokrater och republikaner försöka nå en långvarig överenskommelse om budgeten och finansieringen av murbygget mot Mexiko.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.