Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är fullt i skyddsrummen” – Hör SVT:s korrespondent på plats i Ukraina. Foto: Pablo Torres/SVT

Flyglarm över hela Ukraina: ”Det pratas om bombplan i luften”

Uppdaterad
Publicerad

Ryssland utförde på fredagmorgonen ett nytt massivt luftangrepp mot civila mål i Ukraina.

– Det har varit flyglarm över hela Ukraina under morgonen och det pratas om bombplan i luften som tros ha skjutit kryssningsrobotar, säger SVT:s utrikesreporter Bengt Norborg som befinner sig i Kiev.

Flera explosioner har skett i huvudstaden Kiev, enligt borgmästaren Vitalij Klytjko. Enligt uppgifter från lokala myndigheter har tre explosioner skett i staden Charkiv. ”Kritisk infrastruktur” uppges ha skadats, men inga människor ska ha kommit till skada.

Ett bostadshus i staden Kryvyj Rih ska ha träffats. Det är oklart om någon skadats, men lokala myndigheter uppger att det kan finnas människor under rasmassorna.

Även i Sumy, Vinnytsia och Odessa ska explosioner ha skett.

– Vi har inte hört några explosioner här i Kievs centrum, men det ska ha skett explosioner i närheten. Det sägs att Charkiv och Poltava är helt utan ström. Även i Odessa och Mykolajiv har man träffat energiinfrastruktur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.