Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: AP

Flygplan står i brand i Japan – fem personer har omkommit

Uppdaterad
Publicerad

En stor eldsvåda uppstod i ett passagerarplan som precis landat på Japans största flygplats. Det efter att flygplanet kolliderat med ett plan från japanska kustbevakningen.

Fem personer uppges ha dött i olyckan, uppger japanska NHK.

Lokala medier visade bilder på hur flygplanets sida fattade eld precis efter att det landat. Enligt Japan Airlines ska 379 personer befunnit sig ombord, och alla kunde evakueras.

En av de 379 evakuerade var svenske Anton Deibe.

Resten av planet antände fort, och stod i full brand inte långt efter att passagerare och besättning kommit undan.

Enligt det japanska public service-bolaget NHK kolliderade passagerarplanet med ett flygplan från japanska kustbevakningen. Fem av de sex personer som fanns ombord omkom i olyckan. Endast kaptenen lyckades lämna planet oskadd.

Enligt kustbevakningen var planet i fråga på väg att leverera förnödenheter till det område som skakades av ett allvarligt jordskalv under nyårsdagen.

Alla Haneda-flygplatsens start- och landningsbanor har stängt för tillfället. Haneda är Japans största flygplats, och just nu reser många på grund av nyårshelgen.

Räddningstjänst är i nuläget fortfarande på plats och försöker släcka elden.

Se SVT:s tidigare direktsändning om olyckan här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.