Avgångarna från Flesands flygplats i Bergen ställdes in under onsdagsmorgonen. Foto: Øyulf Hjertenes/NTB

Flygplats i Norge stängdes efter drönarlarm

Uppdaterad
Publicerad

Fleslands flygplats i Bergen stängdes på onsdagen efter ett larm om vad som misstänktes vara drönare ska ha setts i området. Polisen bekräftar nu att det var en drönare som sågs.

– Vi är säkra, säger polisens insatsledare Ørjan Djuvik vid en pressträff vid 10-tiden på onsdagen enligt NTB.

Det var under onsdagsmorgonen som polisen åkte ut till Flesland och Haakonsvern i Bergen efter rapporter om möjliga drönare. Den första anmälan kom in till polisen vid 04.15 efter att det, enligt polisen, ska ha observerats lampor. Vid sextiden stängdes Bergen Airport Flesland.

Nu bekräftar polisen att det var drönare som sågs i området.

– Det finns flera observationer. Vi är osäkra på om det är en eller flera drönare, men vi är säkra på att det är en drönare, säger polisens insatsledare Ørjan Djuvik vid en pressträff vid 10-tiden på onsdagen enligt NTB.

– Det är observationer gjorda på något avstånd. En observation går ut i fjorden från Bergens flygplats Flesland, men det finns även andra observationer som vi håller koll på och får en överblick över, säger Djuvik.

Øystein Skaar som är chef på Bergens flygplats, Flesland, bekräftade tidigare under morgonen för Bergensavisen att en drönare hade observerats i området.

– Det finns tydliga iakttagelser från flera håll. Det är korrekt. Vi avvaktar läget och är i dialog med polisen, sade han till tidningen.

Vid 04.45-tiden fick polisen även in en anmälan om en eventuell observation av en drönare i området kring Haakonsvern militärstation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.