Strandade resenärer på Bangkoks internationella flygplats Foto: Lillian Suwam Rumpha, AFP / TT

Flygresor mellan Thailand och Sverige återupptas

Uppdaterad
Publicerad

Thai Airways ställde under onsdagen in flera resor mellan Bangkok och flera städer i Europa – däribland Stockholm och Köpenhamn. Flygen skulle gå över Pakistan som nu har stängt sitt luftrum efter att konflikten med Indien har eskalerat. Under torsdagsförmiddagen medelade flygbolaget att man återupptar trafiken igen.

Konflikten mellan Pakistan och Indien eskalerade tidigare i veckan. Länderna säger sig ha skjutit ned varandras stridsflygplan. Det resulterade i att Pakistan stängde sitt luftrum.

”Ny rutt måste sättas”

Flera flygbolag ställde efter det in resor över landet. Bland annat har många svenska resenärer påverkats då flygbolaget Thai Airways ställde in sina resor till och från flera städer i Europa – däribland resor till både Stockholm, Köpenhamn och Oslo.

Enligt flygbolaget berörs bland annat flighten TG 960 som skulle ha gått från Bangkok till Arlanda under natten mot torsdagen. ”Flygrutten STO-BKK-STO är påverkad på grund av reglering av luftrum över Pakistan och Indien. En ny rutt måste sättas”, skriver de på sin hemsida.

Foto: Sakchai Lalit, AP / TT

Under torsdagsförmiddagen kom besked från flygbolaget om att man återupptar trafiken till och från Europa igen. ”THAI är glada att meddela att flygen till Europa återigen kan gå som vanligt genom luftrum utanför Pakistan”, skriver bolaget på sin hemsida.

”Kommer bli ombokade”

Vad som händer med de passagerare vars plan har ställts in är fortfarande oklart. Enligt flygbolaget ska passagerarna ombokas, det finns däremot ännu ingen information om hur eller när det ska ske.

SVT Nyheter har pratat med resenärer på plats som under torsdagsförmiddagen fått erbjudande om att resa hem om en vecka.

”Passagerare kommer att bli ombokade. Thai uppdaterar med mer information så fort som möjligt. Vi beklagar detta”, skriver Thai Airways.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.