Massakerns offer begravdes på orten Zabarmari under söndagen. Uppemot 110 personer ska ha dödats vid attacken. Foto: TT

FN: 110 personer mördade i massaker i Nigeria

Uppdaterad
Publicerad

Uppemot 110 personer mördades i byn Koshobe i nordöstra Nigeria på lördagen, enligt Edward Kallon, FN-koordinator i landet. Attacken ska ha utförts av jihadister från terrorgruppen Boko Haram, enligt en lokal milisgrupp.

Det var på lördagen som milisgruppen uppgav att över 40 risbönder och fiskare hittats döda i området, som ligger utanför miljonstaden Maiduguri, skriver Al Jazeera.

På söndagen begravdes kropparna.

Dödssiffran reviderades senare av landets myndigheter, som då sa att omkring 70 personer dödats och att man letade efter ett flertal personer som fortfarande saknades.

Men enligt Edward Kallon, FN-koordinator i landet, är siffran långt högre än så – 110 ska ha mördats i attacken, skriver han i ett uttalande. Ett stort antal av offren ska ha blivit halshuggna.

Det finns även uppgifter om att ett flertal kvinnor ska ha blivit kidnappade.

Ingen organisation har ännu tagit på sig ansvaret för attacken, som fördömts av landets president Muhammadu Buhari som kallar dådet för ”vansinnigt”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.