Foto: TT

Förhör väntar efter Frankrikedåd

Uppdaterad
Publicerad

Den 35-åriga man som gripits för attentatet mot en fabrik utanför franska Lyon i fredags har nu börjat tala med utredarna.

Efter timmar av tystnad har 35-årigen börjat prata med utredarna om de fasansfulla brott han misstänks för. Nu ska han grillas av polisen som söker efter ledtrådar och motiv till varför han attackerade en fabrik nära Lyon, halshögg sin chef och skickade en ”selfie” med hans huvud till ett nummer i Kanada.

Källor nära utredningen säger att Salhi radikaliserades för över tio år sedan, och han ska ha varit känd av den franska säkerhetstjänsten.

Ett halvår efter attacken mot satirtidningen Charlie Hebdo i Paris har Frankrike fortfarande högsta beredskap för eventuella upprepningar. Fredagens dåd väckte många smärtsamma minnen och landets ledare har lovat att regeringen kommer att ”fortsätta att arbeta obevekligt mot terrorism”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attentat mot fransk fabrik

Mer i ämnet