Dominions advokatteam efter beskedet om uppgörelsen med Fox News. Foto: Andrew Caballero-Reynolds, AFP/TT

Överenskommelse nådd i Fox-rättegången

Uppdaterad
Publicerad

En överenskommelse ska ha nåtts mellan Fox News och rösträkningsföretaget Dominion, det meddelar domaren i målet enligt Reuters.

Parterna undviker i och med det rättegången där Dominion stämt Fox på över 16 miljarder kronor.

Enligt Dominion ska parterna ha gjort upp om att Fox ska betala runt 8 miljarder kronor till Dominon i stället för att avgöra saken i domstol. Dominons vd säger att Fox dessutom ska ha erkänt att de ljugit.

I ett uttalande säger Fox att de är ”medvetna om att domstolen funnit att vissa påståenden om Dominion varit falska”.

– Det här innebär att Fox undviker vad som skulle ha blivit ett av de största förtalsrättegångarna mot ett mediebolag någonsin i USA. Exakt vad överenskommelsen innehåller sa inte domaren, säger SVT:s korrespondent Fouad Youcefi på plats vid rättssalen strax efter beskedet.

Hävdade att Fox spred konspirationsteorier

Företaget Dominion, som är tillverkare av det rösträkningssystem som användes under presidentvalet 2020, stämde Fox News och hävdade att kanalen medvetet spridit konspirationsteorier om att rösträkningen inte ska ha gått rätt till.

Dominion menar att Fox News visste att ryktena var falska, men trots det sände ett flertal inslag där man påstod att valet var riggat till president Joe Bidens fördel.

Tisdagen var därmed rättegångens första och sista dag.

– Efter lunch skulle rätten samlas igen, men ingen domare dök upp. Vi undrade alla varför det dröjde, och nu fick vi veta varför, säger SVT:s korrsponent Fouad Youcefi på plats vid rättsalen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur det kunde låta i nyhetssändningarna. SVT:s korrespondent: Så försvarar sig Fox News.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.