Foto: Scanpix

Första dödsskjutningen sedan vapenvilan

Uppdaterad
Publicerad

En palestinier sköts idag ihjäl av israeliska styrkor, och tio stycken uppges ha skadats på den palestinska sidan av gränsen. Vapenvilan tycks ändå hålla i sig, enligt AP.

Det är det första dödsfallet sedan de båda sidorna kom överens om vapenvila, uppger palestinska sjukvårdskällor för AFP.

Vittnen uppger för al-Jazira att både tonåringarna och den vuxne gått in i den 300 meter breda buffertzonen som löper längs gränsen mellan länderna.

Striderna mellan Israel och Hamas 2012

Den israeliska armén har inte bekräftat dödsskjutningen utan endast uppgett att ”störningar” uppstått på den palestinska sidan av gränsen och att israeliska soldater då avfyrat varningsskott. Enligt AP verkar vapenvilan hålla i sig trots det senaste dödsfallet men reaktioner har redan kommit från palestinskt håll.

– Fredagens dödsskjutning i Gaza är en tydlig kränkning av vapenvilan och får inte upprepas, säger den palestinske utrikesministern Riyad al-Maliki under ett möte med sin italienske kollega Giulio Terzi i Rom, rapporterar Reuters.

Vapenvilan mellan Israel och Hamas medlades fram av Egypten och trädde i kraft sent i onsdags.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Striderna mellan Israel och Hamas 2012

Mer i ämnet