Foto: EVN

Fortsatt höga vattennivåer runt om i Italien

Publicerad

Vattnet forsätter att välla in i Europas stövel. Vattennivån i Venedig uppmättes i söndags till 150 centimeter. Men det är inte enbart staden Venedig som tampas med översvämningar, utan platser som Bologna, Grado och Florens har vatten även där ställt till med stora problem.

I provinsen Bologna har brandkåren fått göra över 80 utryckningar sedan i lördags, floden Arno har svämmat över på visas platser i Florens och den lilla staden Grado har fått utstå en hård kuststorm som medfört höga vattennivåer och översvämningar. Detta är bara några utav de många platser i Italien som har fått utstå översvämningar.

Italiens premiärminister Giuseppe Conte som har besökt den också hårt drabbade staden Venedig beskriver översvämningen som ”ett slag i hjärtat av vårt land”, skriver BBC.

Premiärministern säger att regeringen kommer att agera snabbt med pengar och andra resurser.

Se översvämningar runt om i Italien i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.