Fortsatta nattliga räder mot Gaza

Uppdaterad
Publicerad

Israeliskt stridsflyg gjorde natten till måndagen tre räder mot Gaza.

Enligt ett uttalande från den israeliska militären träffades ett vapenförråd och två raketavfyringsramper vid anfallen.

Det var den femte natten i rad som stridsflyg anföll Gaza. Israel har varnat för att man tänker slå till hårt mot militanta palestinier som skjuter raketer mot den judiska staten.

Striderna mellan Israel och Hamas 2012

Militanta palestinska grupper sade sent på måndagen att de var redo för vapenvila.

Sedan våldsamheter bröt ut i lördags har sex palestinier dödats i israeliska flyganfall. Samtidigt har palestinska grupper avfyrat fler än 115 raketer mot Israel, varvid åtta människor skadats, däribland fyra militärer.

På måndagen varnade den israeliska regimen för att man är redo att ta i ännu kraftfullare. Israelisk radio rapporterade att försvarsminister Ehud Barak och premiärminister Benjamin Netanyahu träffats för att diskutera olika attackmöjligheter tillsammans med ÖB Benny Gantz.

Samtidigt kom det tecken på att de största palestinska grupperna på Gazaremsan – däribland Hamas och Islamiska Jihad – är redo att lägga ner vapnen. Men bara om israeliska attacker upphör.

”Den islamistiska och nationalistiska rörelsen slår fast att motståndsrörelsens svar beror på om den sionistiska aggressionen fortsätter”, hette det i ett uttalande på en presskonferens i staden Gaza.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Striderna mellan Israel och Hamas 2012

Mer i ämnet