Försvunnen argentinsk ubåt hade skador

Uppdaterad
Publicerad

Den argentinska ubåten ARA San Juan som försvann för 18 dagar sedan i Sydatlanten hade skador som behövde repareras. Uppgifterna blev kända redan i september visar interna dokument, enligt den argentinska tidningen Clarín.

En rapport från den argentinska marinen varnade för att ARA San Juan hade problem med sin snorkel som släppte in vatten i fartyget. Ubåten skulle därför repareras 2018.

Trots skadorna på ubåten kunde den genomföra flera resor utan några inrapporterade problem.

Försvunnen argentinsk ubåt

Sökarbetet fortsätter

Före sin resa i mitten av november ska ARA San Juan ha kontrollerats av sin besättning som ansåg att ubåten fungerade utan några problem.

ARA San Juan och de 44 människorna ombord ubåten försvann den 15 november i Sydatlanten. I morse lokal tid meddelade den argentinska marinen att den jobbar för att avgöra om ett spår som lokaliserats på 950 meters djup kan komma från ARA San Juan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen argentinsk ubåt

Mer i ämnet