Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s USA-korrespondent Fouad Youcefi om utredningen kring Joe Biden: ”Ett karaktärsmord” Foto: SVT

Fouad Youcefi: Ett karaktärsmord på Biden

Uppdaterad
Publicerad

I utredningen av Bidens hantering av hemligstämplade dokument nämns ordet ”minne” hela nio gånger. Utredaren beskriver det som märkbart begränsat – något som ligger presidenten i fatet inför det kommande valet.

Hans motståndare kritiserar honom för det och hans egna räds det – Joe Bidens allt mer påtagliga ålder. Och utredarens rapport gjuter knappast olja på vågorna.

– Det här trycker på Bidens ömmaste punkt – hans ålder. Detta kommer att utnyttjas av hans motståndare, säger USA-korrespondent Fouad Youcefi.

USA-val 2024

Oro i de egna leden

När nyhetskanalen CNN frågade demokrater om deras största orosmoln under Bidens presidentkandidatur svarade 46% att just hans höga ålder oroade dem.

– En anonym kongressledamot sa till NBC news att det här är en mardröm för partiet och att det råder en sorts panik inom demokraterna.

Se Fouad Youcefis analys i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2024

Mer i ämnet