Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det fraktfartyg som brann utanför Nedeländernas kust har nu bärgats. Se bilderna på vraket i videon. Foto: Reuters

Fraktfartyget tillbaka i hamn efter ett långt släckningsarbete

Uppdaterad
Publicerad

Det fraktfartyg som fattade eld utanför Nederländerna i slutet av juli är nu släckt. Fartyget är tillbaka i hamn efter ett långt och omfattande släckningsarbete. Det är fortfarande oklart vad som orsakade branden.

Släckningsarbete har pågått sedan den 26 juli när fartyget först fattade eld, då befann sig totalt 23 personer på båten varav en person dog i branden och flera skadades. De skadade fördes till sjukhus med brutna ben, brännskador och andningsproblem.

Men nu ska branden vara släckt och fartyget tillbaka i hamn.

Fartyget som fraktade runt 3 000 bilar befann sig cirka tre mil från Ameland, meddelar landets kustbevakning. Det Panamaflaggade fartyget Fremantle Highway var på väg från tyska Bremerhaven till Port Said i Egypten när branden utbröt.

Oklart vad som orsakat branden

Branden var så stor att man inte placerade brandmän ombord på fartyget. I stället försöker man släcka elden från havet.

Enligt kustbevakningen fanns misstankar om att elden kan ha startat i en elbil, skriver Nederländska Gelderlander. Men det är inte bekräftat.

Då fartyget är registrerat i Panama kommer Panamas sjöfartsmyndighet, AMP, utreda olyckan för att ta reda på vad som faktiskt orsakade branden, skriver Auto motor sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.