Foto: Privat

Svenske Fredrik såg en bro rasa: ”Det verkar som folk är skadade”

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lamell från Västerås är utbytesstudent i huvudstaden Mexico City, han hade lektion i spanska när jordskalvet utbröt.

– Vi befann oss på tredje våningen. Taket rasade in och projektorn ramlade på bordet framför en klasskamrat, säger han.

Ett kraftigt jordskalv drabbade Mexico City under tisdagskvällen svensk tid. Fredrik Lamell berättar att han befinner sig på skolan Tecnológico de Monterrey söder om stadens centrum.

– Vi befann oss på tredje våningen. Vi flydde mot utgången, men vi fick inte gå nedför trappan på grund av rasrisk så vi stod där och såg en gångbro som kollapsade 20 meter från oss. Det verkade som att skadade var fast under bron, säger han.

Jordbävning i Mexiko
Gångbron vid universitetet där flera personer kan ligga skadade. Foto: Fredrik Lamell

Hålla sig intill väggarna

Eftersom skalvet inträffade vid 13-tiden på eftermiddagen i Mexiko var tusentals elever på lektion på skolan. De har fått order om att hålla sig intill väggarna för att söka skydd.

– Jag fick panik och sprang ut men sen stannade jag i dörren. Vi ser den rasade bron och polis och militär är på plats och gräver fram bråte. Jag ska hjälpa mina kompisar att få fram vatten till de som är skadade, säger Fredrik.

Rasmassor vid skolan Fredrik Lamell studerar vid. Foto: Fredrik Lamell

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jordbävning i Mexiko

Mer i ämnet