Ecuadors president Rafael Correa har bjudit in till fredsamtalen mellan Colombias regering och gerillarörelsen ELN. Pablo Beltrán (till vänster) representerar ELN och Juan Camilo Restrepo (i mitten) regeringen. Foto: TT

Fredsamtalen med colombianska ELN fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Colombias regering och ELN, Nationella befrielsearmén, har återupptagit fredssamtalen.

De två parterna har återvänt till Ecuadors huvudstad Quito för att hitta en lösning och få ett slut på den 53 år långa konflikten.

– Jag hoppas att vi kommer att kunna nå en överenskommelse om en ömsesidig vapenvila under våra diskussioner, säger Pablo Beltrán, ELN:s fredsförhandlare.

LÄS MER: ELN ledare dödad av säkerhetsstyrkor

Fredssamtalen inleddes i februari. Att den sista aktiva gerillarörelsen i landet fortsatt med kidnappningar har försvårat utsikterna för en överenskommelse.

Avtal med Farc i fjol

Förra året nådde regeringen ett fredsavtal med den större revolutionära gerillan Farc. Fredsavtalet innebär att Farc i år ska lägga ner sina vapen och bilda ett politiskt parti.

LÄS MER: Kongressen godkänner fredsavtal i Colombia

Den väpnade konflikten i Colombia bröt ut 1964 då Farc och ELN, som förespråkade jordreformer, tog till vapen. Minst 260 000 människor har dödats i konflikten sedan dess.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fredsavtalet i Colombia

Mer i ämnet