Omedelbart efter att landet har lämnat EU kommer Storbritannien stoppa den fria rörligheten som gällt gentemot unionen, enligt ett läckt dokument. Premiärminister Theresa May har inte kommenterat uppgifterna. Foto: AP/Geert Vanden Wijngaert

Fri rörlighet stoppas direkt efter brexit

Uppdaterad
Publicerad

Omedelbart efter att landet har lämnat EU kommer Storbritannien stoppa den fria rörligheten som gällt gentemot unionen, visar ett regeringsdokument som tidningen The Guardian kommit över.

London kommer också att genast vidta åtgärder för att minska antalet invandrade arbetare med kort yrkesutbildning eller som saknar utbildning när brexit träder i kraft.

Enligt dokumentet ska också en helt ny invandringspolitik fasas in som gör att långt färre utländska medborgare får rätt att bosätta sig i Storbritannien, och som avsevärd skärper reglerna för anhöriginvandring.

Regeringen vill inte kommentera dokumentet, men premiärminister Theresa May och hennes innersta krets av ministrar ska ännu inte slutgiltigt ha fastslagit åtgärdsplanen.

LÄS MER: Allt du behöver veta om brexit – och lite till

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.