SVT:s Stefan Åsberg på plats i Cleveland, Ohio. Foto: SVT/Scanpix

”En naken kvinna ropade på hjälp”

Uppdaterad
Publicerad

Clevelandpolisen nekar till att ha fått någon indikation på att brott begicks i huset där kvinnorna hölls fångna. Men flera grannar som SVT:s Stefan Åsberg pratat med uppger att de ringt polisen om huset med de inlåsta kvinnorna vid flera tillfällen.

– De säger att de sett en naken kvinna i huset som försökt påkalla uppmärksamhet genom att bulta på ett fönster och skrika, berättar Stefan Åsberg.

Polisen ska då ha kommit till huset, men eftersom ingen öppnade har de då åkt iväg, säger flera grannar.

Kvinnor instängda i USA

Grannarna vittnar också om att den misstänkte, Ariel Castro, ofta sågs ute med den sexåriga flickan som han uppgav var dotter till hans flickvän.

Grannarna berättade också att mannen inte tillät någon komma nära huset.

Stefan Åsberg berättar om att det finns en känsla av både glädje och ilska i Cleveland. Glädje över att de tre kvinnorna och barnet blivit fria. Men ett stort hat mot mannen.

Polisen hade inga misstankar

På den presskonferens som polisen, FBI och myndigheterna i Cleveland höll i dag, nekade man till att det funnits några som helst misstankar om att brott begicks i huset där de tre kvinnorna hölls fångna. Man har vid några tillfällen besökt huset i andra ärenden men inte kommit i kontakt med de boende där.

Om de vittnesuppgifter SVT fått stämmer, så har Clevelandpolisen inte givit en fullständig bild av vad som har hänt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinnor instängda i USA

Mer i ämnet