Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag blev självklart förvånad, det var inget jag kunde föreställa mig” säger journalisten Thanasis Koukatis som blev avlyssnad av den grekiska staten. Foto: SVT

Greklands pressfrihet sämre än i Qatar

Uppdaterad
Publicerad

Grekland har fallit i pressfrihetsindex två år i rad. Landet är nu sämst i Västeuropa och ligger efter både Qatar och Thailand på Reportrar utan gränsers lista.

Den grekiska premiärministern Kyriakos Mitsotakis anklagas för att vilja kontrollera all information och har lagt den grekiska säkerhetspolisen, samt public service och Greklands motsvarighet till nyhetsbyrån TT direkt under premiärministerämbetet.

Att Grekland faller i pressfrihetsindex beror också på den avlyssningsskandal som avslöjades för två år sedan. Både politiker och journalister har blivit avlyssnade, bland annat journalisten Thanasis Koukatis som SVT träffat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pressfrihet i världen

Mer i ämnet