”Så löjligt. Greta måste ta tag i sina aggressionsproblem, och sedan gå och se en bra gammal film med en vän! Slappna av Greta, slappna av!”, skriver presidenten. Foto: TT

Greta Thunbergs svar efter Trumps twitter-attack

Publicerad

USA:s president Donald Trump har åter gått till twitter-attack mot den svenska klimataktivisten Greta Thunberg. Detta dagen efter att Thunberg utsetts till världens mest inflytelserika person av tidskriften Time.

”Så löjligt. Greta måste ta tag i sina aggressionsproblem, och sedan gå och se en bra gammal film med en vän! Slappna av Greta, slappna av!”, skriver presidenten.

Det är den andra gången i höst som USA:s president skriver om Greta Thunberg på Twitter.

”Hon verkar vara en ung lycklig flicka som ser fram emot en ljus och underbar framtid. Så härligt att se!”, twittrade presidenten i september och länkade till ett tal som Thunberg höll på FN:s klimattoppmöte. Efter det valde Thunberg att byta presentationstexten på sin Twitterprofil till:

”En väldigt lycklig ung flicka som ser fram emot en ljus och underbar framtid”.

Kort efter Trumps nya inlägg om den svenska klimataktivisten ändrade Thunberg återigen sin twitter-bio:

”En tonåring som jobbar på sina aggressionsproblem. Tar det just nu lugnt och ser en bra gammal film med en vän”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer