Greta Thunberg har ändrat sin twitterprofil. Foto: TT/AP/Twitter

Greta Thunberg slår tillbaka efter Trumps twitterdiss

Uppdaterad
Publicerad

Greta Thunbergs twitterprofil har fått en ny presentationstext: ”En väldigt lycklig ung flicka som ser fram emot en ljus och underbar framtid”. Orden är inte hennes egna, utan kommer från den uppmärksammade tweet som USA:s president Donald Trump skrev om henne tidigare på tisdagen.

I måndags höll Greta Thunberg ett känslosamt tal vid öppnandet av FN:s klimatmöte som väckte stor uppmärksamhet världen över på grund av hennes skarpa ord riktade till världsledare:

– Ni kommer till oss unga för hopp – hur vågar ni? Ni har stulit mina drömmar och min barndom med era tomma ord... Allt ni kan prata om är pengar och sagor om oändlig ekonomisk tillväxt – hur vågar ni?, sa hon bland annat i talet.

Talet har både hyllats och kritiserats. Under tisdagsmorgonen var det inte svårt att förstå att USA:s president Donald Trump var en av kritikerna när han i en tweet om Thunberg skrev:

”Hon verkar vara en ung lycklig flicka som ser fram emot en ljus och underbar framtid. Så trevligt att se!”

Gretas diskreta kontring

Trumps twitterdiss har under dagen i sin tur också blivit kritiserad av människor som menar att presidenten öppet nätmobbar en 16-årig tjej.

I en diskret kontring har nu Thunberg svarat på Trumps kommentar genom att använda hans ord på sin egen Twitter:

”En väldigt lycklig ung flicka som ser fram emot en ljus och underbar framtid”, står det nu i den världskända klimataktivistens profilbeskrivning.

Greta Thunbergs har ändrat sin twitterprofil. Foto: Skärmdump @GretaThunberg

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer