Tom Hagen är misstänkt för mord alternativt medhjälp till mord på sin hustru Anne-Elisabeth Hagen som varit försvunnen sedan hösten 2018. Foto: Terje Pedersen, Torbjorn Olsen/TT

Hagen utlovar tio miljoner i belöning

Uppdaterad
Publicerad

Den norske mordmisstänkte miljardären Tom Hagen har utfäst en belöning på tio miljoner norska kronor för upplysningar som leder till att hustrun Anne-Elisabeth Hagen hittas.

– Polisen tror att Tom Hagen har varit delaktig i att ta livet av sin fru. Och nu utlovar han en belöning på tio miljoner kronor. Det är en ganska märklig situation, säger Hagens advokat Svein Holden till norska TV2.

Han säger att kriteriet för att få ta del av belöningen är endast att Anne-Elisabeth Hagen återfinns.

Anne-Elisabeth Hagen försvann i slutet av oktober 2018. Polisen arbetade ursprungligen utifrån hypotesen att hon kidnappats men ändrade förra sommaren sin huvudteori till att hon dödats. Norska TV2 säger att både makarna Hagens barn och Tom Hagen själv vill att polisen fortsätter att utreda försvinnandet som en kidnappning.

Hagen misstänks själv

Hagen misstänks själv för inblandning i hustruns död. Han häktades i slutet av april men försattes en dryg vecka senare på fri fot, även om misstankarna mot honom kvarstår.

– Vi anser att det är väldigt märkligt att han över huvud taget är misstänkt. Och i vår nuvarande situation tror vi att det här är vår bästa möjlighet att få fram mer information om vem som ligger bakom illdådet, säger Holden.

Han berättar också för TV2 att polisen är informerad om att belöningen utlovats, men att detta inte har skett i samråd med myndigheterna. Holden säger också att Tom Hagen i nuläget inte startar någon egen utredning.

Anne-Elisabeth Hagen har varit borta i nästan 600 dagar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer