Foto: NRK

Mordmisstänkte Tom Hagen släpps ur häktet

Uppdaterad
Publicerad

Norska miljardären Tom Hagen släpps ur häktet efter ett beslut från Högsta domstolen under fredagseftermiddagen, det uppger hans advokat till norska medier. Misstankarna mot honom kvarstår fortfarande.

Tom Hagen har suttit häktad i elva dagar och är misstänkt för mord alternativt medhjälp till mord på sin hustru Anne-Elisabeth Hagen som varit försvunnen sedan hösten 2018.

Hovrätten avslår polisen överklagan

Norges motsvarighet till hovrätten beslutade under torsdagen att frige Hagen eftersom domstolen inte ansåg att det inte finns skälig grund för misstankarna mot honom. Polisen överklagade dock hovrättsbeslutet till Högsta domstolen som nu meddelar att Hagen ska släppas ut från häktet. 

Norsk miljardärsfru försvunnen

Ytterligare en person gripen

Tidigare under fredagen blev det känt att polisen gripit en man i 30-årsåldern, även han är misstänkt för mord eller medhjälp till mord. På lördagskvällen släpptes även han ut ur häktet men är precis som Tom hagen fortsatt misstänkt, enligt ett pressmeddelande från norsk polis. 

Polisen utredde länge Anne-Elisabeth Hagens försvinnande som en kidnappning med ekonomiska motiv. De påstådda kidnapparna krävde betalning i form av kryptovaluta och kommunicerade via digitala plattformar med familjen och polisen.

Både Tom Hagen och den 30-åriga mannen nekar till anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norsk miljardärsfru försvunnen

Mer i ämnet