– Han är verkligen inte i bra form, säger Tom Hagens advokat Svein Holden. Foto: TT

Förhör med norske miljardären Tom Hagen avbröts

Uppdaterad
Publicerad
Ett planerat förhör med den norske miljardären Tom Hagen, vars hustru Anne-Elisabeth Hagen försvann i oktober 2018, har avbrutits på grund av hans hälsotillstånd.

– Han är verkligen inte i bra form. Han är starkt påverkad av det som skett den sista tiden. I samråd med polisen landade vi i att det inte var försvarligt att genomföra förhöret, säger Hagens advokat Svein Holden till norska VG.

Första mötet på en månad

Mötet mellan polisen och Tom Hagen var det första sedan han släpptes ur häktet för snart en månad sedan. Syftet med mötet var att gå igenom ett kort förhör som utfördes i samband med att han greps 28 april.

Hagen är misstänkt för mord eller medhjälp till mord på sin fru Anne-Elisabeth Hagen. Hon försvann i oktober 2018 och fallet utreddes först som en kidnappning.

Nekar till brott

I juni 2019 meddelade polisen att man istället jobbar efter teorin att hon skulle blivit mördad och tio månader senare greps Tom Hagen misstänkt för mordet på sin fru. Han nekar till brott.

– Tom Hagen är naturligt nog präglad av allt han har varit utsatt för den senaste tiden och är i dålig form efter 19 månader med osäkerhet, isolering i fängelse på bristande rättslig grund och hela den här utredningsprocessen, säger advokat Mikkel Toft Gimse till NRK.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norsk miljardärsfru försvunnen

Mer i ämnet