Norsk polis har gripit en man i 30-årsåldern i samband med fallet med den försvunna miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen. I ett pressmeddelande skriver polisen att han är misstänkt för mord eller medhjälp till mord. Foto: Polisen / Terje Pedersen/TT

Man i 30-årsåldern gripen i samband med Anne-Elisabeth Hagens försvinnande

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Norge har gripit en man i 30-årsåldern i samband med miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagens försvinnande, rapporterar VG.

Norsk polis har gripit en 30-årig man i samband med utredningen på den försvunna Anne-Elisabeth Hagen, ett fall som rönt stor uppmärksamhet i Norge.

I ett pressmeddelande skriver norsk polis att mannen, som greps i Olso, är misstänkt för mord eller medhjälp till mord på Anne-Elisabeth Hagen enligt norska dagstidingen VG

Digital expertis

Mannen som har expertis inom it och kryptovaluta ska enligt polisen ha en relation till Tom Hagen. Tidigt i utredningen när Anne-Elisabeth Hagen anmäldes kidnappad krävde de påstådda kidnapparna en lösesumma på 90 miljoner norska kronor i form av kryptovaluta.

Hagens försvarare har tidigare använt det faktum att Tom Hagen själv saknar den digitala kompetens som krävs för att hantera kryptovaluta, som ett argument för att det inte kan vara han som stått bakom kraven för lösesumman.

Enligt pressmeddelandet från polisen har gripandet påskyndats efter att rätten beslutade att släppa den häktade Tom Hagen under gårdagen. Polisen kan inte utesluta fler gripanden i fallet.

Nekar till anklagelserna

Mannens advokat Dag Svensson berättar för VG att mannen nekar till anklagelserna.

”Han har blivit förhörd, det är oklart om han kommer att förhöras igen under dagen. Han anser att anklagelserna är absurda”, säger Dag Svensson till VG.

Enligt NRK är mannen inte tidigare dömd.

Försvunnen sedan 2018

Miljardären Tom Hagen har suttit häktad i 11 dagar, misstänkt för mordet på sin hustru Anne-Elisabeth Hagen som varit försvunnen sedan oktober 2018.

Bevisningen anses dock vara svag och rätten beslutade den 7 maj att han skulle släppas från häktet. Tom Hagens advokat förväntar sig att han släpps under dagen den 8 maj. Tom Hagen nekar till anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.