Hajen blev offer för cyklonen Debbie

Uppdaterad
Publicerad

Det var i tisdags som cyklonen slog till med fullkraft mot de östra delarna av Australien. I sviterna av cyklonen Debbie har en otursam haj blivit uppspolad på land.

På bilderna kan man se hur städer, vägar, odlingsmark och flygplatser dränkts i vatten från översvämmade floder. Myndigheter räknar med att en cirka 1.000 km lång sträcka är drabbad.

Över 20.000 ska ha tvingats att lämna sina hem och över 100.000 hushåll är utan ström.

Läs mer: Stora skador efter Debbie

Evakueringsplatser ordnas

Flera städer har också kategoriserats som naturkatastrofområden. Personer som blivit strandade utan möjlighet att lämna sina hem klättrar upp på taken i väntan på att räddningstjänsten ska nå fram, men de hindras i sin tur av kraftiga regnskurar, översvämmade vägar och hårda vindar.

För dem som lyckats lämna de värst drabbade områdena men inte har någonstans att ta vägen har man ordnat evakueringsplatser på sju olika platser på östkusten.

Än så länge har över 200 personer räddats från översvämmade områden och en person har omkommit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.