”Jag svängde upp och såg skottlossning, sen agerade jag bara på instinkt” berättar Johnnie Langendorff som jagade den misstänkte skytten i Sutherlands Springs.

Han jagade misstänkte massmördaren

Uppdaterad
Publicerad

Johnnie Langendorff körde förbi kyrkan i Sutherlands Springs och såg den misstänka skytten. Därefter tog han upp jakten på 26-åringen.

– Jag svängde upp och såg skottlossning, sen agerade jag bara på instinkt, berättar Johnnie Langendorff.

Den misstänkte skytten Davin Kelley sköt ihjäl minst 26 personer under en gudstjänst i en kyrka i Sutherlands Springs under söndagseftermiddagen. Utanför kyrkan blev Davin Kelley själv beskjuten av förbipasserande.

Johnnie Langendorff körde förbi kyrkan mitt under skottlossningen och såg hur den misstänkte skytten körde iväg i sin bil. Mannen som hade öppnat eld mot Davin Kelley sprang fram till Langendorff och tillsammans tog de upp jakte på den misstänkte massmördare.

Masskjutning i kyrka i Texas

– Skytten körde iväg i sin bil, den andra mannen kom fram till mig och förklarade snabbt vad som hänt och sa att vi måste förfölja honom, så det gjorde vi, säger han.

De förföljde skytten och samtidigt kontaktade de polisen och berättade var de var och att de hade ögon på den misstänktes bil. Efter en stund körde den misstänkte skytten av vägen ner i ett dike.

Langedorff stannade bilen och medpassageraren riktade sitt vapen mot skytten och skrek: ”Kliv ur bilen”, men enligt Langendorff rörde sig inte Davin Kelley mer efter kraschen.

– Han skadade så många personer och har påverkat så många liv så varför skulle jag inte vilja stoppa honom, säger Johnnie Langensdorff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Masskjutning i kyrka i Texas

Mer i ämnet