Han överlevde masskjutningen i Orlando

Uppdaterad
Publicerad

Angel Colon låg förlamad på nattklubben Pulse golv när Omar Mateen gick fram till honom och började skjuta. Men Mateen missade Angels huvud och träffade honom istället i handen. Under en presskonferens på sjukhuset berättar Angel Colon om natten på klubben då 49 personer sköts till döds i USA:s blodigaste terrrordåd sedan 11 september.

Angel Colon klarade sig med livet i behåll från masskjutningen i Orlando, Florida. Han var en av de 320 besökarna på Pulse under gayklubbens latinokväll och höll på att säga adjö till vänner när Omar Mateen klev in och började skjuta omkring sig precis före stängning.

– Jag kramade om alla, det hade varit en härlig kväll. Inget tjafs, bara leenden. Jag stod och pratade med en tjej när vi plötsligt hörde skott, berättade han under en presskonferens på sjukhuset.

– Vi stannade upp och skjutandet bara fortsatte. Vi började springa.

Kunde inte röra sig

Angel träffades i benet tre gånger och föll omkull. Med tårar i ögonen berättar han att han försökte ta sig upp, men andra människor snavade över honom. Han fick splitterskador, bröt sitt vänstra ben och kunde till slut inte ta sig upp alls.

– Jag bara låg där medan alla sprang över mig. Jag hörde skotten. Ett efter ett. Folk som skrek och ropade på hjälp.

När Angel Colon låg på golvet sköt Omar Mateen i ett annat av klubbens rum.

– Jag trodde att jag var lite säkrare då, att någon skulle tackla ned honom.

Missade huvudet

Men skotten kom närmare och fortsätter skjuta, också mot folk som redan ligger ned för att försäkra sig om att de är döda. Till slut kommer Omar Mateen till Angel och skjuter en kvinna bredvid honom. Sedan vänder han sig mot Angel och riktar vapnet mot hans huvud.

– Jag vet inte hur, men tack gode Gud träffar han min hand. Jag reagerade inte, jag bara låg där och hoppades att han inte såg att jag levde.

Efter tre timmar slog polisen in en vägg och tog sig in på klubben. En polisman tog tag i Angel Colon och drog ut honom, genom glasskärvorna, till gatan.

– Jag känner ingen smärta, men det var mycket blod överallt, mitt och andras. Han släppte mig på andra sidan gatan. Det låg kroppar överallt, säger han.

Hör honom berätta själv i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Terrordådet i Orlando

Mer i ämnet