Här är första filmklippen från historiska landningen på Mars

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en lyckad landning på planeten Mars för rymdsonden Perseverance. Nu visar Nasa upp de första filmklippen och fler bilder från landningen.

Nasa lyckades den 18 februari landa rymdsonden Perseverance på Mars. Uppdraget är att leta efter tecken på tidigare liv.

Sonden har redan skickat hem skarpa bilder, men nu visar Nasa för första gången filmklipp från landningen, och visar också upp nya bilder från den steniga planeten.

På presskonferensen har Nasa bland annat visat klipp från flera olika kameravinklar som visar hur landningens olika steg gick till. Nasa har också lyckats ta upp ljud från planetens yta.

– Mars är en den kanske mest intressanta planeten för människor, och det är många som vill dit för att göra olika studier, lära sig saker och leta efter spår av liv, säger Johan Marcopoulos, kommunkationsansvarig för Rymdstyrelsen, i SVT:s sändning från presskonferensen.

Se hela sändningen från Nasas presskonferens här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.