Här är Hope – ett år efter räddningen

Publicerad

Lille Hope lämnades att dö eftersom omgivningen i Nigeria trodde att han var en häxa. Men han räddades av danska Anja – och i dag mår han bra. I videon kan du se den anmärkningsvärda förändringen.

Hope hittades utmärglad på gatan, övergiven av sin familj som trodde att han var förhäxad. Han var undernärd och slogs för att hitta matrester.

Danskan Anja Ringgren Lovén hörde om hans öde och tyckte ut. Hon driver organisationen African Children's Aid Education and Development Foundation och har vigt sitt liv åt att hjälpa ”häx-barn”. I vissa delar av Nigeria lever tron på vidskepelse kvar och vissa barn blir utpekade som häxor, ofta av präster. Följden blir att familjer fördriver barnen.

Anja Ringgrens Lovéns första insats blev att ta Hope till ett sjukhus där han fick medicin mot masksjukdomar och blodtransfusioner.

Hans öde blev viralt när organisationen postade en bild av den utmärglade Hope i sociala medier och vädjade om bidrag till de dyra sjukhusräkningarna. Pengarna strömmade  in.

Nu, ett år senare kommer ett nytt livstecken från Hope. Hans liv ser helt annorlunda ut. Han är frisk, levnadsglad, betydligt rundare och har precis börjat skolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer