Här är Trumps segertal

Uppdaterad
Publicerad

Tonen var helt förändrad när Donald Trump klev upp på scenen för att hålla sitt segertal. Efter en valrörelse där Trump varit extremt aggressiv var det nu försoning som genomsyrade.

– Det är dags för oss att enas som ett folk. Jag kommer att vara president för alla amerikaner. Det här är så viktigt för mig. För de som valt att inte stödja mig, sträcker jag ut en hand för er vägledning och hjälp så att vi kan arbeta tillsammans för att ena landet, sade Trump

Donald Trump betonade att den amerikanska drömmen gäller alla oavsett tillhörighet.

– Den utgörs av en blandning av amerikaner från alla raser, religioner och bakgrunder.

”Drömma stort”

Han vände sig även till resten av världen och sade att USA ska ha den starkaste ekonomin, samtidigt som USA ska komma överens med alla andra länder, som vill komma överens med USA.

– USA kommer inte längre att nöja sig med något mindre än det bästa. Vi måste drömma stort.

”Ni ska bli stolta”

Han avslutade med att tacka sin familj för allt stöd.

– Den här politiska grejen är tuff och smutsig, sade han.

– Vårt jobb har precis börjat. Vi ska börja jobba direkt, ni ska bli stolta över er president. Det är en stor ära. Jag älskar det här landet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

USA:s nye president

Mer i ämnet