Foto: Expressen/Martin von Krogh

Bilder visar Nils Horners misstänkta mördare

Uppdaterad
Publicerad

Expressen har publicerat bilder på hur de två män som misstänks ha mördat Sveriges Radios korrespondent Nils Horner flyr från mordplatsen.

Expressens bilder är från i tisdags morse strax efter att Nils Horner skjutits ihjäl på öppen gata i kabul i Afghanistan. De visar hur två män springer från platsen och att en av dem ser ut att vara iklädd en uniform liknande den som bärs av säkerhetspolisen NDS.

Vakten ingrep inte

Nils Horner mördades i ett välbevakat område i Kabul som normalt beskrivs som jämförelsevis säkert. På bilderna ses de båda männen dock springa förbi en av vaktkurarna in till området utan att vakten reagerar.

Nils Horner död

Nu hoppas man att med hjälp av bilderna kunna identifiera de båda männen. Bilderna kommer från övervakningskameror som finns uppsatta i området och Expressens fotograf Martin von Krogh har fått fotografera av filmerna under visning.

Mordet syns inte

Själva mordet ska inte ha blivit fångat på film, men däremot ska det finnas gott om filmmaterial som visar hur de båda männen flyr längs flera gator, förbi vakter och poliser, utan att bli stoppade.

En av dem syns dessutom bära en pistol som tros vara mordvapnet. Något motiv för mordet har än så länge inte framkommit, men Nils Horner var alldeles uppenbart den direkta måltavlan. Han sköts på nära håll med ett skott i bakhuvudet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nils Horner död

Mer i ämnet