Foto: Reuters

Här är virala bilden från BLM-protesten

Uppdaterad
Publicerad

Under en Black lives matter-protest i Storbritannien skadades en man som av flera demonstranter anklagades för att tillhöra extremhögern. Nu sprider sig bilden av när Patrick Hutchinson tar den skadade över axeln och räddar honom ur folkmassan.

Den omtalade bilden kommer från protester i London som genomfördes på lördagen. Trots att flera av demonstranterna skrek att den skadade mannen, som inte har identifierats, tillhörde extremhögern, bar mannen ut honom genom folkmassan, rapporterar Reuters.

 – Mitt fokus var att undvika en katastrof, plötsligt kan berättelsen gå från ”Black Lives Matter”, till ”ungdomar har ihjäl motdemonstrant”, säger Patrick Hutchinson till CNN.

Hutchinson berättar att mannen fortfarande fick motta slag när han bars bort och Hutchinsons vänner var tvungna att aktivt skydda sin kamrat och den skadade.

Se Patrick Hutchinson berätta om händelsen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.