Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här räddas familjen från spillrorna av sitt hus till folkmassans jubel. Foto: Vita hjälmarna Via Reuters

Här räddas hela familjen ur rasmassorna – till folkets jubel

Uppdaterad
Publicerad

Plötsligt bryts den spända stämningen till lyckorop. Under tisdagen bröt jubel ut bland räddningsarbetare och hundratals civila när en hel familj kunde räddas från spillrorna från en rasad byggnad i staden Bisina i Syrien.

Pappan, tillsammans med sin son och dotter, räddades från spillrorna efter deras hus där de suttit fast i över två dagar efter måndagens jordbävning.

På filmer som delats av den syriska frivilligorganisationen Vita hjälmarna syns räddningsarbetare och människor i vilt firande efter att familjen medlemmar framgångsrikt lyckats räddas från rasmassorna en efter en.

Jordbävning i Turkiet och Syrien

Tusentals människor har dött i Syrien efter de kraftiga skalven i grannlandet Turkiet. Världshälsoorganisationen (WHO) larmar även om att de som behöver hjälp räknas i miljoner och inte i tusental.

Enligt WHO bor 23 miljoner människor i de utsatta områdena, varav 5 miljoner anses tillhöra ”särskilt sårbara befolkningar”.

Se filmerna på den framgångsrika räddningsinsatsen i Syrien i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jordbävning i Turkiet och Syrien

Mer i ämnet