Här rivs maffians lyxvilla

Uppdaterad
Publicerad

Maffiaklanen Casamonica har under flera år ägnat sig åt grov kriminalitet i Rom. Nu har en av deras lyxvillor i den italienska huvudstaden rivits.

Flera lyxvillor tillhörande den ökända maffiaklanen har tagits i beslag av den italienska polisen. Omkring 600 poliser deltog i en gryningsräd mot maffian i november, som en del av myndigheternas satsning för att bekämpa organiserad brottslighet i landet, skriver Reuters.

Casamonica-klanen har gjort sig ökänd i Italien efter år av bland annat bedrägerier, utpressning och narkotikahandel.

Nu har en av klanens lyxvillor i Rom rivits.

Salvini påbörjade rivningen

Italiens inrikesminister Matteo Salvini var den som påbörjade rivningen, när han sittandes i en grävskopa förstörde delar av villans tak. Salvini kallade rivningen för ”en stor framgång”.

– Jag kommer att jaga dem område för område, gata för gata, villa för villa, och butik för butik, sa Matteo Salvini.

Matteo Salvini har sedan han i juni blev inrikesminister utlovat hårda tag mot den organiserade brottsligheten i landet.

”Skickar ett tydligt budskap”

Borgmästaren i den italienska huvudstaden, Virginia Raggi, säger att maffians villor har byggts olagligt och att de ligger i områden som är av ”arkeologiskt intresse”.

– I dag är en historisk dag för Rom och dess befolkning, sa Raggi.

– Vi sätter stopp för år av kriminalitet och vi skickar ett tydligt budskap till Casamonica-klanen.

Anklagas för att förfölja romer

Det faktum att Casamonica-klanen har romska rötter gör att Matteo Salvini av vissa anklagats för att förfölja romer, skriver Euronews. Andra menar att han använder sitt engagemang mot den organiserade brottsligheten för att vinna popularitet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer