Tamir Rice. Foto: TT/SVT

Här skjuts tolvårige Tamir Rice ihjäl

Uppdaterad
Publicerad

I lördags sköts tolvårige Tamir Rice ihjäl av polis i Cleveland. Nu släpps en övervakningsfilm som visar hela händelseförloppet.

– Han riktar det mot alla här, men vapnet är förmodligen inte äkta, sa personen som ringde och larmade polisen, skriver Huffington Post.

När polisen kommer till parken, där Tamir Rice sitter, tar det inte många sekunder innan han skjuts ihjäl på bara några meters avstånd.

Sträckte sig efter luftpistol

Polisen säger att anledningen till att tolvåringen sköts ihjäl beror på att han sträckte sig efter ett vapen, som visade sig vara en luftpistol, en soft air-gun.

– Det här var två polismän som var ute för att skydda allmänheten och var tvungna att göra något ingen vill göra, säger Edward Tomba på Clevelandpolisen till nyhetsbyrån AP.

Polisen kritiseras

Pojkens far har kritiserat polisens agerande.

– De sköt min son två gånger istället för en och de sköt honom i överkroppen istället för i benet. Varför sköt de honom inte med elpistol?, säger han till Cleveland Plain Dealer.

Personen som tog emot larmsamtalet om pojken frågade tre gånger om Tamir Rice var svart, skriver The Guardian. Samtidigt pågår kravaller i Ferguson, som utlöstes efter att mörkhyade Michael Brown som var 18 år sköts ihjäl av polis.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Utrikes
Mer Nyheter