Här stiger brandröken runt Aten

Uppdaterad
Publicerad

Brandröken ligger tjock runt Greklands huvudstad Aten. Tusentals människor har tvingats lämna sin hem för att undkomma lågorna, samtidigt som skadorna från skogsbränderna blir allt mer omfattande.

– Det är hundratals brandmän som jobbar med det här. Det är flygplan och helikoptrar, säger SVT Nyheters utsända reporter Julia Aityeh.

Skogbranden 20 mil väster om Aten är bara en av alla bränder som härjar i Grekland. Landet har begärt internationell hjälp via EU och Sverige skickar nu flygplan för att hjälpa till i släckningsarbetet.

– Det ser väldigt olika ut beroende på var man är någonstans. I centrala Aten är det ganska stilla men i förorterna, och på andra platser där det brinner, kan man se lågor, rök och aska. Det är förstörda hem, butiker och turistattraktioner, säger Julia Atiyeh, reporter på plats i Aten, i SVT:s Morgonstudion.

Se den grekiska räddningstjänsten bekämpa lågorna, och när brandröken stiger bakom SVT:s reporter i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.