Harrison Ford: ”Jag är idioten som landade på taxibanan”

Uppdaterad
Publicerad

I februari rapporterades det att ett mindre plan flög farligt nära de stora passagerarplanen på John Wayne-flygplatsen i Kalifornien och sedan landade på en av flygplatsens taxibanor, alltså de vägar trafikflygplanen använder för att ta sig fram och tillbaka från start och landningsbanorna.

Nu visar det sig att den som flög planet var filmstjärnan Harrison Ford – något han fick medge för flygtornet efter den turbulenta landningen.

– Jag är idioten som landade på taxibanan, hörs Ford säga i klippet ovan.

Inspelningen kommer från trafikkontrollen på John Wayne-flygplatsen i Kalifornien, och där hör man Harrison Ford förklara varför han precis flugit farligt nära ett passagerarflygplan, och sedan landat på en av flygplatsens taxibanor.

Harrison Ford är välkänd flygentusiast och kraschade ett liknande flygplan på en golfbana i Los Angeles i mars 2015. Då fick han söka vård efter kraschen, men denna gång klarade ”Han Solo” sig oskadd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.