Foto: AP

Harrison Ford skadad i flygplanskrasch

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska skådespelaren Harrison Ford, 72, satt själv vid spakarna på det tvåsitsiga stridsflygplanet när det kraschade på en golfbana i Los Angeles.

Ford ska ha skadats, med djupa sårskador i bland annat huvudet. Han var vid medvetande när räddningspersonal kom till platsen.

Ford togs först om hand av två läkare som fanns på golfbanan, skriver TMZ. Räddningspersonal var snabbt på plats och Harrison Ford fördes till ett närbeläget sjukhus.

Den 72-åriga skådespelaren har flugit sedan 1960-talet, och har flygcertifikat både för flygplan och helikopter. Han har också varit med om incidenter tidigare. Flygplanet som nu kraschat – ett stridsflygplan från andra världskriget är ett Ryan PT22 tillverkat 1930. Flygplanet är ett samlarobjekt och finns bara i 170 exemplar.

Ögonvittnet berättar om att planet fått motorproblem strax innan kraschen.

Olycksplatsen är nu avspärrad i avvaktan på teknisk undersökning av planet.

Harrison Fords son twittrade under natten från sjuhuset: ”På sjukhuset. Pappa är ok. Omtumlad, men ok!”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.