Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningsarbetare inspekterar vraket av en av de kraschade helikoptrarna i Queensland, Australien. Foto: Dave Hunt/AP/TT

Helikoptrar kraschade – fyra döda i Australien

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer har dött och tre andra är kritiskt skadade efter att två helikoptrar kraschat in i varandra i Queensland, Australien.

I de två helikoptrarna befann sig totalt 13 personer, rapporterar Sydney Morning Herald. Helikoptrarna kraschade in i varandra på en sandbank i närheten av en Sea World-anläggning på guldkusten i delstaten Queensland. Av de inblandade i olyckan har fyra personer bekräftats döda, tre är kritiskt skadade och fler andra har fått lindriga skador i form av glassplitter.

Enligt lokal polis ska en av helikoptrarna varit på väg upp i luften och den andra på väg att landa när fordonen kolliderade. Australiska medier rapporterar att många människor befann sig på stranden och bevittnade olyckan.

Australian Transport Safety Bureau har inlett en utredning av händelsen. Lokala myndigheter uppmanar allmänheten att undvika området.

– Mina tankar går till alla som drabbats och även till dem som var först på plats, mina djupaste sympatier går till de sörjande, säger Australiens premiärminister Anthony Albanese om tragedin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.