Donald Trump/Poströster från presidentvalet Foto: Oliver Contreras/TANNEN MAURY/EPA

Högsta domstolen avslår Trumps krav i Pennsylvania

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen omprövning av valresultatet i Pennsylvania. Det meddelar högsta domstolen i USA efter att Trumpkamapanjen försökt få Joe Bidens vinst i delstaten ogiltigförklarad, rapporterar internationella medier.

Presidenten och hans kampanjstab har vid upprepade tillfällen påstått att det förekommit omfattande fusk i flera avgörande delstater, något som man inte har kunnat bevisa.

Nu meddelar USA:s högsta domstol att man avslår Republikanernas krav om att blockera utnämningen av Joe Biden som segrare i Pennsylvania. Likt på många andra håll handlade stämningsansökan även här om poströsterna. Den republikanske kongressledamoten Mike Kelly, som företräder Trump i delstaten, ansåg att uppemot 2,5 miljoner poströster skulle räknas bort. Men så blir alltså inte fallet.

Beskedet är det senaste i en lång rad bakslag för Trumpkampanjen, som hittills inte nått några juridiska framgångar i sina försök att diskvalificera Joe Bidens vinst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.