Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Finns det en bättre jämställdhetsmätare än likvärdig njutning, frågar sig Leeza Mangaldas. Se hur hennes sexualundervisning går till i videon. Foto: Malin Mendel/SVT

Indisk influerare utbildar unga indier om sex

Uppdaterad
Publicerad

Att prata om sex är tabu i Indien, och därför är behovet av information enormt. Genom skämtsamma filmer på sociala medier lockar sexinfluerare Leeza Mangaldas hela tiden nya följare. Nu har hennes konto nästan en miljon följare.

Hennes ambition är att inte bara lära indierna att njuta mer av sex, utan också att skapa jämställdhet.

– Det finns ingen sexualundervisning i skolor i Indien, man pratar sällan om det hemma. Det är meningen att kvinnor ska få barn, inte orgasm, säger Leeza Mangaldas.

I Indien konsumeras mest av porr i världen via mobilen. Men genom sina filmer och poddar försöker Leeza Mangaldas ge en annan bild av sex än porrfilmernas. Därför har hon tillverkat pedagogiska verktyg som hon använder i sin utbildning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.