”Hade inte dömts om han var homosexuell”

Uppdaterad
Publicerad

Italiens förre premiärminister Silvio Berlusconi skulle inte stått inför rätta för att ha haft sex med en minderårig om han hade varit homosexuell. Det säger hans gamle vän, Rysslands president Vladimir Putin.

— Berlusconi prövas för att han lever med kvinnor. Om han var homosexuell skulle ingen lyfta ett finger emot honom, sade Putin till en samling journalister och Rysslandsexperter, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Mediemogulen och politikern Berlusconi dömdes tidigare i sommar till fängelse och livstids avstängning från politiken för maktmissbruk och för att ha köpt sex av en minderårig.

HBT-rättigheter under attack

Trogen vän

Putin och Berlusconi ser varandra som vänner och den förre KGB-spionen har visat sig lojal. Vid en pressträff 2011 sade Putin att:

— Hur mycket de än hackar på Signor Berlusconi för hans speciella attityd till vackert sex... han har bevisat sig som en ansvarsfull statsman.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

HBT-rättigheter under attack

Mer i ämnet