Inspelning visar Trumps kvinnoförakt

Uppdaterad
Publicerad

Donald Trump har återigen ertappats med att tala nedsättande om kvinnor. ”När du är en stjärna låter de dig göra det. Vad du vill. Ta dem på fittan”, säger han i ett videoklipp från 2005.

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump använde grovt nedsättande och sexuellt aggressivt språk om kvinnor i en ljudupptagning från 2005 som tidningen The Washington Post tagit del av och som snabbt sändes ut av tv-kanalerna.

Skryter om tafsande

I filmen skryter republikanen om hur han tafsat och försökt att ha sex med kvinnor, bland annat skådespelaren Arianne Zucker. Ljudinspelningen ska ha gjorts i samband med att tv-programmet ”Access Hollywood” spelades in, när Trump och programledaren Billy Bush förberedde sig för att möta Zucker.

USA-val 2016

– Jag måste ta några tic tacs (mintpastiller), utifall jag skulle börja kyssa henne. Du vet jag är per automatik attraherad av vackra (kvinnor) – jag börjar helt enkelt kyssa dem. Det är som en magnet. Jag kysser bara, jag väntar inte, säger Trump.

”Du kan göra vad som helst”

I den tre minuter långa ljudsnutten använder han nedsättande begrepp och diskuterar hur han kan göra det utan att det får några följder.

– När du är en stjärna låter de dig göra det. Vad du vill. Ta tag i fittan. Du kan göra vad som helst, säger Trump i filmen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet