Natthimlen över Damaskus i Syrien. Ljuset på bilden tros vara en av missilerna som skjutits under natten, enligt Reuters. Foto: TT

Israel attackerade iranska mål i Syrien

Uppdaterad
Publicerad

Israelisk militär har slagit till mot iranska mål i Syrien, uppger israelisk militär, och varnar samtidigt syriska styrkor för att attackera landets territorium eller styrkor

Israel brukar oftast vara tyst om landets attacker i Syrien. Men under natten till måndagen gick de ut med ett offentligt uttalande om attacken. Enligt uttalandet riktar den sig mot specialstyrkan Quds.

Attacken kommer några timmar efter att Israel uppgav att man slagit ut en raket som avfyrats från syriskt territorium vid Golanhöjderna. Armén säger att skidanläggningen i Hermonberget kommer att hållas stängd i dag.

Syriska statliga nyhetsbyrån Sana uppger att Israel genomfört en intensiv attack genom flera vågor av kryssningsrobotar, men att landets luftförsvar skjutit ned de flesta fientliga mål.

Vittnen i Damaskus uppger att man hört höga explosioner under mer än en timme.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.