Foto: Jalaa Marey/TT

Israel har beskjutit mål i Syrien – tre soldater dödade

Uppdaterad
Publicerad

Tre syriska soldater har dödats och flera skadats i israeliska flygräder i närheten av Syriens huvudstad Damaskus. Det uppger den statliga syriska nyhetsbyrån Sana rapporterar Aljazeera.

Robotorna avfyrades från de israeliskt ockuperade Golanhöjderna och att de flesta sköts ner avsyriskt luftvärn, uppger statliga medier.

Räderna riktades mot militära positioner nära flygplatsen vid staden Dimas och en motorväg väster om huvudstaden där vissa av den syriska militärens elitstyrkor ska vara placerade, uppger Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Enligt SOHR var detta den den 20:e israeliska attacken i år.

Hundratals attacker

Israel har under det dryga decennium som kriget i Syrien pågått genomfört hundratals attacker på syriskt territorium, där man primärt riktat sig mot Iran-stödda styrkor och libanesiska Hizbollah-soldater samt den syriska armén.

Israel kommenterar vanligtvis inte dessa räder, men har vid upprepade tillfällen meddelat att man inte kommer tillåta sin ärkefiende Iran att få ett starkare fotfäste på syrisk mark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.