Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Övervakningsfilm visar stormningen av sjukhuset Ibn Sina i staden Jenin. Foto: Reuters

Israeliska militärer förklädda under sjukhusräd

Uppdaterad
Publicerad

Under en räd mot sjukhuset Ibn Sina på den ockuperade Västbanken dödade den israeliska militären tre palestinier, varav en uppges ha tillhört Hamas. Bilder visar hur styrkan var förklädd under stormningen.

Den israeliska militären (IDF) har under en räd på tisdagsmorgonen mot ett sjukhus i staden Jenin dödat tre personer, varav en ska ha varit beväpnad enligt IDF. Enligt sjukhuskällor till nyhetsbyrån Reuters ska de varken ha burit vapen eller varit våldsamma.

Hamas har uppgett att en av de döda tillhörde dem, medan de andra två, enligt israels militär, ska ha tillhört Islamiska Jihad. Palestinska myndigheter har namngett de tre döda.

Krig mellan Israel och Hamas

Övervakningsfilmer från sjukhuset, som har verifierats av Reuters, visar ett dussin israeliska militärer som rör sig i korridorerna.

Klippen visar hur en av dem bar på en rullstol. Vissa var även utklädda till sjukhuspersonal och vissa bar kvinnliga kläder – samtidigt som de är beväpnade.

Västbanken är under israelisk ockupation och sedan kriget i Gaza utbröt har israelisk militär trappat upp sina räder mot området. Hundratals palestinier har dödats i attackerna, enligt det palestinska hälsoministeriet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet