Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s Mellanösternkorrespondent Samir Abu Eid om vilka konsekvenser upplösandet av Israels krigskabinett kan få för kriget i Gaza. Foto: Edvin Lundqvist/SVT

Israels premiärminister Benjamin Nethanyahu upplöser krigskabinettet

Publicerad

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu upplöser krigskabinettet – som upprättades vid Gazakrigets utbrott i oktober förra året.

– Man kan se det som en svaghet, säger SVT:s Mellanösternkorrespondent Samir Abu Eid.

Efter att oppositionsledaren Benny Gantz hoppade av krigskabinettet i förra veckan – i protest mot premiärministern och avsaknaden av en efterkrigsplan – kvarstod bara Benjamin Netanyahu och försvarsminister Yoav Gallant.

– Så fort Gantz lämnade fanns det inte något behov av ett kabinett längre, sa Netanyahu efter ett möte på söndagen, enligt The Jerusalem Post.

Netanyahu kommer att fortsätta att rådgöra i ”begränsat forum” när det gäller särskilt känsliga beslut, skriver israeliska Haaretz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet