Arbetare som röjer bråte i en byggnad där taket rasat in efter jordbävningen i Bali, Indonesien. Foto: Firdia Lisnawati/AP/TT

Svenske Jonathan: ”Saker och ting började ramla från taket”

Uppdaterad
Publicerad

Jonathan Farzadi från Helsingborg satt i en biosalong på Bali när söndagens jordskalv i Indonesien inträffade.

– Saker och ting började ramla från taket och det blev en fors av människor ut från salongen.

Jonathan Farzadi befinner sig tillsammans med en vän på turistorten Kuta på den södra delen av ön Bali. När SVT Nyheter pratar med honom sent på kvällen lokal tid säger att han läget har lugnat ned sig.

– Folk rör sig på gatorna som vanligt och trafiken går som vanligt. För en stund sen hade alla telefonerna framme, men just nu har det återgått till det normala.

Han låter samlad, men man förstår att upplevelsen var obehaglig.

– Jag tänkte på en eventuell tsunami. Det är mycket tankar just nu, det är svårt att begripa.

”Folk började skrika”

Tidigare under kvällen när skalvet inträffade satt Jonathan Farzadi i en biosalong i ett köpcentrum, och märkte först inte av skakningarna.

– Folk började skrika så jag vände mig om. Då såg jag att saker och ting började ramla från taket och det blev en fors av människor ut från salongen.

De lyckades ta sig ut från salongen och köpcentrumet och kände sedan tydligt av efterskalven, säger han.

– Det var inga snabba rörelser, utan mer som vågor.

”Skönt att vi ska hem snart”

Det här är andra gången på en vecka som jordbävningar inträffar i området. Jonathan som ska åka hem till Sverige nästa vecka, befann sig på en båt vid det förra tillfället.

– Det känns skönt att vi ska hem snart när det hänt två gånger på så kort tid, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.