Jennifer Lopez i den aktuella klänningen. Foto: TT

Jennifer Lopez ligger bakom Googles bildsök

Uppdaterad
Publicerad

Att kunna söka efter bilder direkt, utan att behöva klicka sig runt bland olika sajter, är i dag en självklarhet för nätanvändare. Det kan vi tacka Jennifer Lopez för.

Det sägs att Kim Kardashian har försökt riva internet med hjälp av lättklädda bilder. Nu har det visat sig att en annan världsstjärna faktiskt i stället bidrog till att bygga upp det internet vi känner i dag, nämligen Jennifer Lopez.

Allt började på den amerikanska Grammygalan 2000, dit Lopez dök upp i en mycket lågt skuren grön klänning.

Medier

– Vid tillfället var det det mest efterfrågade sökresultatet vi någonsin hade sett, berättar Eric Schmidt, tidigare vd och nu styrelseordförande för Google, i ett inlägg på sajten Project Syndicate.

– Men samtidigt hade vi inget bombsäkert sätt att ge besökarna vad de ville ha: JLo i den där klänningen.

Utvecklarna tog sig då en funderare på hur man kunde förbättra sökfunktionen för att anpassa sig till användarnas nya önskemål, och voilà: grundidén till Googles bildsök var född.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet